/osteopathie.jpeg /ruimte_osteopatie.jpeg
Osteopathie

Wat is Osteopathie?
Osteopathie is een manuele behandelwijze. We onderzoeken de drie grote systemen van het lichaam: het bewegingsapparaat (botten en spieren), de organen en de schedel die vasthangt aan  het heiligbeen door middel van de ruggenmergvliezen. Deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar continu. In ons onderzoek gaan we na of die structuren goed kunnen bewegen op zichzelf en ten opzichte van andere structuren. Een verminderde beweeglijkheid kan leiden tot functieverlies en op die manier evolueren naar klachten. Bijvoorbeeld: een spier die verkort is, zal sterker trekken aan de plaatsen waar ze is aan vastgehecht. Zo zal die spier dus zorgen dat je anders beweegt of staat.

De oorzaak van de bewuste klacht kan lokaal voorkomen of op een andere plaats in het lichaam. Als osteopaat gaan we op zoek naar de oorzaak door het lichaam als één geheel te bekijken en niet enkel de zone van de klacht te onderzoeken. We behandelen de bewegingsverliezen aan de hand van manipulaties, mobilisaties, spiertechnieken, bindweefseltechnieken,… Het doel is dat het lichaam weer in staat is om optimaal te bewegen waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt hersteld.


Klik verder op 'Voor Wie?' voor meer specifieke informatie.


Om meer informatie over osteopathie te vinden kan u terecht op de site van de professionele osteopaten: www.osteopathie.be.


Maak zelf online een afspraak met mij door te klikken op volgende link: osteolistoire.youcanbook.me


Algemene indicatielijst

 • Rug- en nekklachten zijn de meest voorkomende klachten waarvoor een osteopaat geconsulteerd wordt. 
 • Daarnaast zijn er ook heel wat andere klachten waarvoor u de hulp van een osteopaat kan inroepen. Hieronder vindt u een overzichtslijst.
 • Klachten die in relatie staan tot het bewegingsstelsel (lage rugpijn, lumbago, nekpijn, ...) en zenuwstelsel (sciatica, ...) zoals: pijn, ongemak, verminderde functie van spieren, gewrichten
 • Een val, kwetsuren en verstuikingen, de effecten van een onaangepaste houding, verhoogde spanning, emotionele stress en hoofdpijn.
 • Een verminderde functie van lichaamssystemen die zich merkbaar maken in de vorm van verteringsproblemen, klachten van de bloedsomloop, ademhalingsklachten, oor-,neus- en keelproblemen, urologische klachten, stressgerelateerde en infectieziekten
 • Het is ook aangetoond dat osteopathische zorg effectief ondersteunend is bij ziekenhuisopname en postoperatief herstel

Soms weet je als patiënt niet wat er scheelt, maar voel je je niet zo goed. Misschien voel je je 'niet goed in je vel', of ervaar je een gebrek aan comfort dat er voordien wel was. Ook dan kan je bij ons terecht.

(Jong)Volwassenen & Senioren

 • Rugklachten
 • Nekklachten
 • Hoofdpijn
 • Schouder-, elleboog-, pols- en handklachten
 • Bekken-, heup-, knie-, enkel- en voetklachten
 • Spijsverteringsproblemen
 • Menstruatieklachten
 • Spierpijnen
 • Uitstralingspijnen

Sporters

Sportblessures: Runners knee, Jumpers knee, torsieklachten, verzwikkingen, tennis- of golferselleboog, chronische of aanhoudende ontstekingen. 


U kan ook voor een preventieve behandeling bij een osteopaat terecht.

Vindt u uw klacht niet terug op deze lijst en vraagt u zich af of u baat kan hebben van een osteopathische behandeling, neem dan gerust contact met me op.


Maak zelf online een afspraak met mij door te klikken op volgende link: osteolistoire.youcanbook.me.

Algemeen

Je kan je telefonisch of via mail aanmelden of door het invullen van het aanmeldingsformulier op deze website. Indien u op de voicemail terecht komt of het aanmeldingsformulier online invulde nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Osteopathie:

Bij een osteopatische behandeling werken we afhankelijk van de klacht. Het is zeker aangeraden om je medisch beeldmateriaal mee te brengen of verslagen van de dokter indien u die heeft. Tijdens de eerste ontmoeting wordt kort naar je medische verleden gevraagd. Uit de bevindingen van het vragengesprek, de provocatie en het onderzoek zal dan de gepaste behandelingsstategie worden opgesteld. Het aantal behandelingen hangt af van de klacht.


Tarieven Duur Kostprijs
Eerste consulatie 50 min € 55
Vervolgafspraak

€ 45


De behandeling dienen na afloop cash betaald te worden of via payconiq.

Afhankelijk van de mutualiteit waarbij je bent aangesloten kan je enkele malen een briefje krijgen voor terugbetaling.


Maak zelf online een afspraak met mij door te klikken op volgende link: osteolistoire.youcanbook.me.

De immer sympathieke Alexander Van den Bergh

Alexander Van den Bergh